Wat doet Griffid
Griffid bedenkt, maakt, levert, integreert, beheert en onderhoudt beveiligingsoplossingen en een uitgebreid portfolio van audio- en videoproducten. Met een platform en tools (ogen, oren, mond en handen) voor afstandsbediening ondersteunen we de klant bij het uitvoeren van zijn veiligheidstaken. In de kern gaat het erom dat we de brug bouwen van het medium naar de mens. Uiteindelijk is het toch de combinatie van mens en techniek die veiligheid waarborgt.

Veiligheid. Ook als je het niet ziet.

Iemand die in een tunnel rijdt, in de tram zit of op straat loopt, denkt bijna nooit aan veiligheid en hoe dat allemaal werkt. En dat is prima. Als veiligheid optimaal geregeld is, merk je er namelijk helemaal niets van.

Griffid werkt graag en hard mee aan die onzichtbare veiligheid. Wat ons betreft hoeft de gemiddelde Nederlander Griffid niet te kennen. Als u als klant ons maar weet te vinden. Want met die betrouwbare beveiligingsoplossingen zorgen we ervoor dat het verkeer overal in Nederland veilig en vlot blijft doorstromen. Zodat mensen zich veilig voelen op plekken waar dat niet altijd vanzelfsprekend is.

Dat is alles wat telt.

Beveiligingssystemen

Griffid levert de beveiligingssystemen van de terreinen en gebouwen bij een brug, sluis en tunnel. We helpen de beveiliger bij het uitvoeren van zijn taken met een integraal managementsysteem, camera’s, toegangscontrole, inbraakdetectie, omroep en intercom.

We sluiten aan op de Rijkspas en kennen het Handboek Security van Rijkswaterstaat goed. Cybersecurity staat bij ons hoog in het vaandel. Op alle projecten borgen we daarom de informatiebeveiliging.

Zichtinformatiesystemen (camera's)

Griffid levert camerasystemen inclusief videosoftware in het kader van toezicht, inclusief aansturing, cameraobservatie en toegangsbeheer.

We zorgen dat operators en bedienaars op afstand vanuit een centrale live de veiligheid van een omgeving kunnen controleren.

Audiocommunicatiesystemen

Griffid levert marifoon-, noodtelefoon-, portofoon-, intercom- en omroepsystemen.

Zo zorgen we dat operators en bedienaar met gebruikers kunnen spreken en ze veilig naar hun bestemming kunnen loodsen.
SSIM® (Safety Security Incident Management) Audio Management is in ontwikkeling met behulp van Kansen voor West.
Griffid brengt het gebruik en de bediening van telefoon, marifoon-, noodtelefoon-, portofoon-, intercom- en omroepsystemen samen in een compact bedienpaneel in de vorm van een MAP (Multifunctioneel Audio Paneel), naast audiomanagement doet SSIM® Audio Management nog veel meer zoals dirigeren, wachtrijbeheer, routeren en koppelen met andere audiosystemen.

Kansen voor West is het gezamenlijke investeringsprogramma van de vier Randstadprovincies en de vier grote steden. Het zet EFRO subsidie in voor projecten die het innovatieve MKB ondersteunen, die bijdragen aan een koolstofarme economie of duurzame stedelijke ontwikkeling bevorderen.
Met SSIM® (Safety Security Incident Management) kunt u als organisatie de veiligheid, beveiliging, communicatie en technische installaties effectief beheren.
Met dit platform monitort, rapporteert en legt u gebeurtenissen en incidenten vast.

De weergave van trends en voorspellingen zijn eenvoudig te ontwerpen en implementeren. SSIM® is te gebruiken op werkstations of als ‘platform as a service’ in de Griffid SSIM® Portal.
Support en Security Operations Center
Met ons Support en Security Operations Center (SSOC) ondersteunen we u 24/7. Als het nodig is ondersteunt een Griffid Engineer u op afstand of op locatie.

Vaak is regelmatig onderhoud van uw systeem voldoende om problemen voor te zijn.

Via een Service Level Agreement regelen we dit. Hierbij leggen we de beschikbaarheid en response en hersteltijden vast.