Wat doet Griffid
Griffid bedenkt, maakt, levert, integreert, beheert en onderhoudt beveiligingsoplossingen en een uitgebreid portfolio van audio- en videoproducten. Met een platform en tools (ogen, oren, mond en handen) voor afstandsbediening ondersteunen we de klant bij het uitvoeren van zijn veiligheidstaken. In de kern gaat het erom dat we de brug bouwen van het medium naar de mens. Uiteindelijk is het toch de combinatie van mens en techniek die veiligheid waarborgt.

Veiligheid. Ook als je het niet ziet.

Iemand die in een tunnel rijdt, in de tram zit of op straat loopt, denkt bijna nooit aan veiligheid en hoe dat allemaal werkt. En dat is prima. Als veiligheid optimaal geregeld is, merk je er namelijk helemaal niets van.

Griffid werkt graag en hard mee aan die onzichtbare veiligheid. Wat ons betreft hoeft de gemiddelde Nederlander Griffid niet te kennen. Als u als klant ons maar weet te vinden. Want met die betrouwbare beveiligingsoplossingen zorgen we ervoor dat het verkeer overal in Nederland veilig en vlot blijft doorstromen. Zodat mensen zich veilig voelen op plekken waar dat niet altijd vanzelfsprekend is.

Dat is alles wat telt.

Beveiligingssystemen

Griffid levert de beveiligingssystemen van de terreinen en gebouwen bij een brug, sluis en tunnel. We helpen de beveiliger bij het uitvoeren van zijn taken met een integraal managementsysteem, camera’s, toegangscontrole, inbraakdetectie, omroep en intercom.

We sluiten aan op de Rijkspas en kennen het Handboek Security van Rijkswaterstaat goed. Cybersecurity staat bij ons hoog in het vaandel. Op alle projecten borgen we daarom de informatiebeveiliging.

Zichtinformatiesystemen (camera's)

Griffid levert camerasystemen inclusief videosoftware in het kader van toezicht, inclusief aansturing, cameraobservatie en toegangsbeheer.

We zorgen dat operators en bedienaars op afstand vanuit een centrale live de veiligheid van een omgeving kunnen controleren.

Audiocommunicatiesystemen

Griffid levert marifoon-, noodtelefoon-, portofoon-, intercom- en omroepsystemen.

Zo zorgen we dat operators en bedienaar met gebruikers kunnen spreken en ze veilig naar hun bestemming kunnen loodsen.

Griffid Wide Vision-Overzichtsbeeld van bruggen, sluizen en andere grote objecten

Griffid Wide Vision is een eigen ontwikkeling om met standaard camera’s en met 180-graden camera’s grote objecten integraal in beeld te brengen. We perfectioneren een door ons zelf gebouwde software module zodanig, dat er een overzichtsbeeld vanuit vogelperspectief ontstaat. Dat beeld is vrijwel naadloos en is real-time zonder noemenswaardige latency.

Thans is er een prototype in testfase. Dankzij Kansen voor West kunnen we het prototype verder ontwikkelen tot een commercieel standaardproduct dat geschikt is voor alle grote objecten in Nederland en daarbuiten.

Hoe groot zijn die objecten?
Het gaat om oppervlaktes, schepen en gebouwen die een halve kilometer lang en 100 meter breed zijn. De camera’s hangen dan op 12 tot 15 meter hoogte. We passen een rekenmodel toe om de exacte afstanden tussen camera’s en hun hoogtes af te stemmen. Vervolgens testen we de uitkomsten van het rekenmodel in een digitaal 3D-model van het object, de zogenaamde Digital Twin.
Tenslotte maken we ook een testopstelling met hoogwerkers in de realiteit en passen we een laatste finetuning toe. Alle uitkomsten worden verwerkt tot een uitvoeringsontwerp voor het specifieke object. Tegelijkertijd blijven onze ontwikkelaars de software module bijschaven. Daarmee wordt het overzichtsbeeld steeds beter en helpen we beheerders en operators om hun omgeving veilig te houden.
Momenteel bestuderen we tevens hoe we de variërende waterstanden in sluizen zo naadloos als mogelijk in beeld kunnen brengen. Deze uitdaging vergt nog fors wat denk- en rekenwerk van onze knappe koppen van de Techniek- en Ontwikkelafdeling. We houden jullie op de hoogte.

Klik hieronder op het plaatje voor een demonstratie screenshot.
Met SSIM® (Safety Security Incident Management) kunt u als organisatie de veiligheid, beveiliging, communicatie en technische installaties effectief beheren.
Met dit platform monitort, rapporteert en legt u gebeurtenissen en incidenten vast.

De weergave van trends en voorspellingen zijn eenvoudig te ontwerpen en implementeren. SSIM® is te gebruiken op werkstations of als ‘platform as a service’ in de Griffid SSIM® Portal.
Support en Security Operations Center
Met ons Support en Security Operations Center (SSOC) ondersteunen we u 24/7. Als het nodig is ondersteunt een Griffid Engineer u op afstand of op locatie.

Vaak is regelmatig onderhoud van uw systeem voldoende om problemen voor te zijn.

Via een Service Level Agreement regelen we dit. Hierbij leggen we de beschikbaarheid en response en hersteltijden vast.